tiistai 26. tammikuuta 2010

At-Choo!

Töissä riehunut flunssa-aalto iski viimein myös meikäläiseen ja pitää ainakin tämän päivän peiton alla. Onneksi eiliset nuha-oireet vei Sainsburyn hedelmä- ja marjaosastolle, mistä tankkasin mukaan vitamiinia luumujen ja karhuvatukoiden muodossa, tuoretta inkivääriä ja järjettömän kallista manuka-hunajaa. Jos ei paranna flunssapöpöä, niin ainakin tekee olotilasta siedettävämmän. Nyt pitäisi vielä keksiä joku mukava leffa tai sarja töllötettäväksi, ehdotuksia?

Flunssa-aamiainen

Eilen käytiin uuden sunnuntaiperinteen mukaisesti Brick Lanen Sunday UpMarketissa syömässä halpoja herkkuja. Tällä kertaa testissä japanilainen okonomiyaki-munakas ja onigiri sekä "jälkiruoaksi" etiopialainen injera-ohukainen, erilaisilla suussasulavilla paputäytteillä. Injera-taikinan annetaan käydä muutaman päivän ajan ennen syömistä, jolloin siitä tulee ihanan hapan. Molemmat olivat käsittämättömän hyviä! Päivän päätteeksi ruokia myydään markkinoilla alennettuun hintaan ja kun annoksen jakaa kaverin kanssa, herkuille ei tule hintaa kuin opiskelijaystävälliset 1-2 puntaa.

Okonomiyaki ja onigiri

Etiopialaista puoleen hintaan - nam!

Katien "Burn's night" - edesmenneelle skottilaiselle runoilijalle Robert Burnsille omistettu illanvietto - oli mainio. Nautimme perinteisen illallisen, johon kuuluu haggis, eli lampaan sisälmyksiä ja ihraa, kaurahiutaleita, sipulia ja mausteita paistettuna lampaan vatsalaukussa ja neeps & tatties, eli peruna- ja naurissurvosta. Ja tietenkin skottilaista viskiä. Tuhdin pääruoan jälkeen siirryimme jälkiruokaan, noudatti myös skottilaista (myyttistä?) perinnettä, eli uppopaistettua mars-patukkaa (aka. itsemurhaa). Se oli, ainakin ensimmäisten haukkujen osalta, yllättävän maukasta.

Uppopaistettu Mars-patukka (kuva nyysitty Wikipediasta)

Ilta jatkui vanhojen perinteiden mukaisesti Robert Burnsin runojen ääneenlukemisella. Lisään tänne ääniklippejä myöhemmin, jos vain käytettävissä oleva sähköinen teknologia sen meille suo.

5 kommenttia:

  1. oi oi, rakkaani injera-lätty! I miss you <3

    t.mamu

    VastaaPoista
  2. Haggis lampaansisälmyksineen, kiitos ei! Muut vaikuttavat herkullisilta. -Täällä pakkasta -20
    SePe

    VastaaPoista
  3. haggis oli hyvää! ei yhtään niin epäillyttävää, kun miltä kuulostaa.

    VastaaPoista
  4. hui apua noi uppopaistetut mars patukat!! en haluu edes tietää :X

    ihanan näköinen tee muki! mä juon kans teetä pitkästä aikaa, en tiä mikä riivaa mut uni ei tuu iltasin ja tänään heräsin 5.50, eli vältän aamukaffetta ja elättelen tässä toiveita et pääsis takas unten maille vielä hetkeks aamulehden ja aamupalan jälkeen..

    VastaaPoista
  5. toivottavasti natsas nokoset! mäkään en kyl tajua miks oon kello 7.30 hereillä, varsinkin nyt kun sais kipeenä nukkua vaikka koko päivän!

    VastaaPoista