lauantai 9. tammikuuta 2010

Home...At Last!



Täällä ollaan! Astuin vihdoin ja viimein tiistaina 5. tammikuuta klo 13.45 Blue1:n lennolle kohti Lontoota. Viikkojen jännitys, paniikki ja stressi alkoi pikkuhiljaa hellittää. Lontoon Heathrowlle laskeutessa olo oli jo yllättävän rento - kaikki tarvittava oli mukana, ja jos jotain unohtui, sitä tuskin tarvittaisiin!

Katie odotti kentällä höyrävän lämpimän laten kanssa ja pian jatkettiin matkaa kohti uutta kotia, Angelia. Ensimmäisenä iltana hädin tuskin jaksoin ammentaa vege-intialaista "all you cant eat" -periaatteella 3 punnan hintaan, kunnes väsymys vei lopullisesti mukanaan.

Koti sijaitsee City Roadilla, ostos-, baari- ja ravintolakadun Upper Streetin varrella. Kaikkea mahdollista on käden ulottuvilla. Ehkä liikaakin. Ruokakaupassa käynti on aina pieni haaste, kun valinnanvaraa on niin paljon! Haluan tomaatteja - ostanko tavallasia harmaita irtotomaatteja? herkullisia makeita köynnöstomaatteja? köynnöskirsikkatomaatteja? pihvitomaatteja? jne. On aina valittava "tavisversion" ja luksusversion välillä - arvatkaa miten vaikeaa on tyytyä neljään rupuiseen avokadoon 1 punnalla, kun kaksi täydellistä avokadoa houkuttelee vieressä (tuplahintaan)?

Kuten muuallakin Euroopassa, täällä on ennätyskylmä talvi. Ensimmäisen yön jäisen kylmyysshokin jälkeen mikään ei oikeastaan tunnu enää missään. Pari peittoa, pari vilttiä, pyjama, villasukat, töppöset ja kuumavesipullo auttaa! Mitäpä pienistä, että kattoni yllä oleva vesiputki taisi räjähtää viime yönä..

Nyt kuitenkin makoillessa loimuavan takan ääressä (ok takka on feikki ja toimii kaasulla, mutta on silti tunnelmillinen!) sain ladattua ensimmäiset kuvat Lontoosta.


Lontoon talven ensimmäiset lumet! Koko maa täydessä kaaoksessa, mutta eiköhän tästä selvitä.


Koti!


Torstaina lounas Imranin kanssa.. simpukoita stilton-juustokastikkeella ja ranskalaisilla!


Camdenissa söin elämäni tähän mennessä parhaan falafelin.. nopeasti paahdettua pitaleipää, salaattia, tomaattia, hummusta, marinoitua punasipulia, tzatzikia..!


Illalla nähtiin Katien ja Patrickin kanssa Avatar!
Perjantain visiitti Borough Markettiin oli unelmien täyttymys.. ne huumaavat tuoksut ja maut..! Mukaan tarttui ainakin pöyristyttävän hyvää oliiviöljyä, korianteri-timjami-oliiveja, juustoja Neil's yardista ja harissaa. Pieni ihminen koki suuria vaikauksia sen oikean juuston valinnassa..


Oliiveja..


Fisuja!

Päivä jatkui Tate Modernin, surrealismin ja pop-taiteen parissa. Parin tunnin katsauksen jälkeen maistuu takkatuli, tyyny ja rosé!

That's all folks!!

2 kommenttia: