torstai 14. tammikuuta 2010

Cold Snap

Britanniaan iskenyt ns. "cold snap", eli lumikriisi, ei toistaiseksi vielä ole näyttäytynyt kotikulmilla. Eräänä aamuna heräsin kuitenkin tällaiseen näkymään:

Morning world! (and rubber chicken)

Kuten kuvasta näkyy, asunnon keittiö on mahtava! Pursuaa erilaisia kattiloita, pannuja, mausteita, öljyjä, kippoja ja kuppeja.. Heti kun siellä tarkenee ilman seitsemää pipoa, neljiä tumppuja sekä viittä kerrosta ulko- ja sisävarusteita, alan järjestämään illallisia.  Hrr, toivottavasti pian. Onneksi työpaikkani on täynnä palelevia suomalaisia. Rakennus lämmitetään meille kelvolliseen utuiseen lämpötilaan ja asiasta viisastuneena hipsin nykyään aamuisin työpaikan keittiöön aamupalalle.

Työni on kuluneen viikon aikana saanut uusia ulottuvuuksia. Halusin tai en, olen nimitetty talon it-spesialistiksi. Mm. iCal ja Google -kalentereiden menestyksekäs synkronointi tuotti jopa huvittavan "Employer of the week tittelin".

Mieluisan työn ohella on mukavaa osallistua erilaisiin tilaisuuksiin sen puitteissa. Tänään tutustuimme If You Could... -projektin If You Could Collaborate -näyttelyyn, johon osallistui suomalaisista mm. valloittava Riitta Ikonen. Kyseinen taiteilija oli tupaten täynnä olevan näyttelytilan valopilkku. Syy tähän ilmenee alla olevasta kuvasta:


Riitta Ikosen ja Ian Wrightin yhteisteos, 
jossa yhdistyi mm. valokuva ja pukutaide.

Muiden työkavereiden rynnätessä piikkikorot kopisten Wallpaperin palkintogaalaan, me käväisimme vielä toisissa avajaisissa Seventeen-galleriassa Shoreditchissä ihastelemassa polyuretaanista valmistettuja kopioita turmellusta reformaatioajan ikonista ja hauskaa video/ääniteosta, jossa Woody Allenin Annie Hall-elokuvan ääniraitaa tulkittiin satunnaisten gettyimages -kuvapalvelun kuvien avulla. Shoreditch (ja Lontoo) on näitä gallerioita pullollaan ja avajaisia on varmasti viikon jokaiselle illalle..Suosittelen lämpimästi!

PS. Ilmeisesti gourmetpizzat rustiikissa ympäristössä ovat nyt melko pop, ainakin itä-Lontoossa. Nautittiin jälleen herkkupizzaa Shoreditchissä, tällä kertaa Pizza East- nimisessä raflassa. Jälleen kerran käsittämättömän hyvien pizzojen lisäksi maistettiin antipastoina sienibruschettaa, lammaspullia ja appelsiinilla, chilillä ja balsamicolla marinoituja, paistettuja munakoisoja! Hinta-laatusuhde ++++.

3 kommenttia:

  1. Pikku Kokki kurssi näkyy tuottaneen erilaisista ruoanlajeista nauttivan pikkuherkuttelijan.Ei osannut arvata, että 6 vuotiaana käyty kurssi upposi 100% otolliseen maaperään.- Kaunista on täällä Koti -Suomessakin, kun puut ovat huurteisia ja ympärillä kaikki muu on valkoista.
    SePe

    VastaaPoista
  2. Varo vyötäröä näyttää kaikki ruoka ja kauppojen valikoimat liaan houkuttelevilta. Sepe ja Pia lähtivät tänään hiihtämään Julkujärvelle.

    Terkkuja Isibiisi

    VastaaPoista
  3. Ei täällä tarvitse vyötäröä tarkkailla.. Lontoossa on kuitenkin niin kiire, ettei edes ehdi syömään kun kerran päivässä!

    VastaaPoista