sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Victory! (and Clams)

Kuuden päivän sängyssä muhimisen jälkeen lenssu taitaa olla päihitetty. Ei enää särkylääkkeitä, nenäliinoja, luokattoman huonoja leffoja, tv-sarjoja ja öisiä tappoyskäkohtauksia.. Katsomistani huonoista leffoista vähiten suosittelen George Clooneyn tähdittämää, pidennettyä American Airlines -lentoyhtiön mainosta Up in the air ja bodaavaa, yläosatonta Matrix-tyyliin tappelevaa Sherlock Holmesia.

Myös viikon ajan epäkunnossa olleet makunystyrät ovat jälleen täydessä toimintavalmiudessa. Lauantaina riuhtasin itseni nimittäin ensimmäistä kertaa ovesta ulos ja lähdin Lontoossa vierailevien Markon ja Aleksin kanssa lähipubiini The Charles Lambiin lounaalle. Kyseinen Charlesin lammas on joidenkin tahojen mukaan yksi Lontoon parhaista pubeista. Paras tai ei - ehdottomasti kiertoreitin arvoinen. Ruokalista vaihtuu päivittäin ja lounaan voi nauttia tuopillisen kanssa loimuavan takan äärellä. Tarjolla oli mm. jänis- ja makrillirilletteä, eli patén tyyppistä tahnaa toastilla ja perusbrittiläistä piirasta. Ja sanovat vielä, ettei brittiläinen ruoka ole hyvää..

Chicken pie!

Illalla kutsuin Maikin ja Lontooseen pelmahtaneen Elinan simpukoille. Waitrose-supermarketissa iso pussillinen skottilaisia simpukoita maksoi 3,95 puntaa ja siitä riitti hyvin kolmelle. Simpukoista tuli sen verran hyviä, että laitan reseptin tähän.

Simpukat valkoviini-sitruuna-korianterikastikkeessa


ainekset
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
reilu lasillinen kuivaa valkoviiniä
ainakin pari tusinaa simpukoita
reilusti tuoretta korianteria
persiljaa
1 sitruunan mehu
reilusti voita

Pese simpukat huolellisesti ja nyppää "parta" irti. Heitä avautuneet simpukat pois.

Kuullota sipuli ja pari valkosipulinkynttä oliiviöljyssä. Lisää viini ja anna kiehua hiljalleen 5 minuutin ajan.

Lisää simpukat ja laita kansi päälle. Höyrytä simpukoita keskilämmöllä 5-7 minuuttia. Kun simpukat ovat avautuneet, laita ne kulhoon ja pidä lämpimänä. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet 7 minuutin jälkeen. Säästä keittoneste.

Hienonna korianteri, persilja, voi, loput valkosipulista, sitruunamehu ja keittoneste blenderissä tai sauvasekoittimella. Kaada kastike simpukoiden päälle, sekoita kevyesti. Koristele tuoreella korianterilla tai persiljalla ja tarjoile patongin kanssa.

 
Kokkikolmoset
Dining room!

Huomenna taas töihin. Onneksi. Sairastaminen on sairaan tylsää!

6 kommenttia:

  1. Tulee iloiseksi lukiessaan tätä Monan blogia. Alkavan päivän piristys.- Eikö Kokki Kakkonen olisi osuvampi nimi eli aina osallistujien määrän mukaan esim. joskus Kokki Kymppi. Oliko Elina os.Huovila ?

    VastaaPoista
  2. 1. kommentin kirjoittaja oli SePe

    VastaaPoista
  3. Valitettavasti Elina os. Huovila ei ole päässyt pelmahtamaan Lontooseen, koska istuu kotona ja odottaa tulevaa perheenlisäystä (laskettu aika 1. Helmikuuta). Olen kuitenkin hengessä mukana ja seuraan innokkaana blogia!
    Simpukkareseptin otin talteen itsellenikin

    t. Elina

    VastaaPoista
  4. Hui, laskettu aika siis tänään! Ellulle, Jarille ja upcoming perheenjäsenelle miljoonasti onnea!! Toivottavasti nähdään erittäin pian! :)

    VastaaPoista
  5. Oho! Tsemppiä Elina koitokseen ja onnea :)

    t. Marita

    VastaaPoista
  6. Hej Mona!

    Hittade just din blog och började längta efter London. (Och blev hungrig.) Hoppas du har det riktigt bra där. Åtminstone utgående från blogen verkar du och London vara en bra match. :)

    Kram, madicken

    VastaaPoista